Kolay Tuzlu Kurabiye (Peynirli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
- Peynir
- Bir tutam maydanoz
Kolay Tuzlu Kurabiye (Peynirli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri uygun bir kaba koyup karıştırın.
- Unu dikkatli ekleyin, yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, kolay hal alan lakin ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
- Hamuru yoğurduktan sonra 3 bezeye ayırın ve uzunca açın, ortasına iç harcı koyup iki taraftan kapatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Son olarak üstüne yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. Yaklaşık 170 -180 derecede altı kızarana kadar denetimli pişirin.
- Dilerseniz soğuduktan sonra ince ince dilimleyerek servis edebilirsiniz.Çok pratik ve hakikaten çok lezzetli olan bu tanımı kesinlikle denemenizi öneririm.Afiyet olsun.