Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Ve Lezzetli Lahmacun

Kolay Ve Lezzetli Lahmacun

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kolay-ve-lezzetli-lahmacun.jpg

Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 8 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
  • 500 gram kıyma (yağlı)
  • 4 adet kapya biber
  • 7 adet koyu yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Suyu unu tuzu ekleyip hamurumuzu güzelce yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
  2. Hamurun yumuşak olması lahmacun ekmeğimizin daha iyi olması için önemli.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra sıra lahmacun içimizi hazırlamakta.
  4. Ben rondodan geçirerek yaptım ama eğer elimizde imkan varsa minik minik doğrayarak iç harcını hazırlarsak daha lezzetli olacaktır.
  5. Kapya biber yeşil biberi domatesi sarımsağı rondonun içine alıyoruz ve iyice kıyılana kadar çalıştırıyoruz.
  6. Cıvık ve hafif sulu bir yapısı olacak o kıvama gelince karıştırmayı bırakalım ve içine salçayı kıymayı ve baharatlari ekleyip güzelce yoğuralım.
  7. Birbirini iyice bulduktan sonra eğer yağı azsa çok az zeytinyağ ekleyebiliriz.
  8. Şimdi sıra iç harçla hamuru birleştirme de yoğurduğumuz hamurdan eşit miktarda küçük bezeler elde edelim.
  9. Daha sonra oklava ile bir bezemizi açalım yuvarlak ya da uzun tamamen size bağlı mümkün olduğu kadar ince olsun tadı daha lezzetli oluyor.
  10. Açtığımız bezemizin içine yeterli miktarda iç harcımızdan ilave edip her yerine eşit miktarda yayalım.
  11. Daha sonra ocağın üstüne koyduğumuz yanmaz yapışmaz tavamızı ısıtalım ısıttığımız tavamızda iç harcını koyduğumuz lahmacunun yerleştirelim ve kapağını kapatalım.
  12. Kapağı kapalı beş 6 dakika kadar pişirelim. Daha sonra kapağını açıp 5 dakikada o şekilde pişirelim.
  13. Tamamen kapağı açık şekilde pişirmeyelim yoksa çok kuru olur ve istediğimiz gibi pişmez.
  14. Altını kontrol ettikten sonra pişen lahmacunu ocaktan alalım ve diğerlerinde aynı şekilde yaptıktan sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun????????.
Not: Aynı tarifi fırında da denedim ama fırında yaptıklarım çok kuru oldu ve istediğim gibi pişmedi bu yöntemi buldum gerçekten çok etkili ve çok güzel pişiriyor eğer lahmacunu oaktan alıp tavaya koymakta zorlanırsanız isterseniz tavanızı ısıtmadan önce hamuru tavaya alıp içine o şekilde de doldurabilirsiniz, ama bu şekilde biraz zahmetli olacaktır.

Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Glutensiz Nohut Unlu Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı nohut unu (225 gr)1 su bardağından 1 parmak eksik su (150 gr)5 gram karnıyarık otuTepeleme bir çay kaşığı4 yemek kaşığı zeytin yağı (45 gr)1 çay kaşığı tuz (3 gr) Glutensiz Nohut Unlu Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Lezzetli Pratik Pide Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 adet yaş maya1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAlabildiğine un İç Harcı İçin 1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates2 adet domates1 adet soğan3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Ev Yapımı Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı su1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş mayaAldığı kadar un İçi harcı için; 1 kg kıyma2 adet orta boy soğan3 adet domates2 adet kapya biber3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağı1 paket toz maya1 tatlı kaşığı tuz1 tepeleme yemek kaşığı şekerUn (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor) Köftesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Rulo Omlet (Havuçlu Soğanlı) Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta1 kol yeşil soğan1 adet havuç1 tatlı kaşığı yağKarabiberPul biberTuz Rulo Omlet (Havuçlu Soğanlı) Tanımı Yapılışı Yeşil soğanı ince ince doğruyoruz. Havucu küçük küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt