Kolay Ve Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un (gerektiği vakit azaltılıp artırılabilir)
- Otlu peynir (isteğe bağlı)
Kolay Ve Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı gereçleri süt sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Ardından un tuz ve kabartma tozunu ek ediyoruz. Unumuzu denetimi ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuz kıvamına gelince hamurdan istediğimiz büyüklükte modüller koparıp elimizin içinde bastırıp biraz açtıktan sonra içine peynir koyup kapatıyoruz.
- Hamurun hepsini bu biçimde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Tepsiyi evvelce ısıttığımız 170 derece fırına 35 dk alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen poğaçalar yemeye hazır. Afiyet olsun.