kolay ve pratik aşure nasıl yapılır tarifi
Buğdayın ıslama suyunu suzun,dudukluye ekleyip 2 litre su ekliyin ve kaynatınDuduk ottukten sonra 25 dakika daha pişirin Fasulye ve nohutları dudukten sonra 15’er dakika ayrı ayrı pişirinBuğdayı suyu ile birlikte buyuk bir tencereye alınTencerenin altını ortaboy ocakta ve en kısıkta acınAğır ağır pişmeye devam etsin Portakalı soyup suyunu sıkın Portakal kabuklarını doğrayıp duduklude 10 dakika haşlayıp suzun
imageskolayvepratikasurenasilyapilirtarifi5adfe62c1d8b1 imageskolayvepratikasurenasilyapilirtarifi5adfe62d644ed
Kuru uzum ve kuru kayısıları yıkayıp doğrayın ve suda 30 dakika bekletinOnceden pişirdiğiniz fasulye ve nohutları sularıyla birlikte ocaktaki buğdaya ilave edinBiraz karıştıktan sonra suzduğunuz kuru kayısı ve kuru uzumleri de tencereye ilave edin ve karıştırınDaha suzduğumuz portakal suyu ve portakal kabuklarını ilave dip karıştırın
Aşure her 15’er dakikayla ara ara karıştırarak pişirilmesi gerekiyor Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca şeker ilave edin ve karıştırınŞeker eriyip kaynamaya başlayınca aşureyi ocaktan alın ve onceden hazırladığınız kaselere paylaştırın
Kaselerdeki aşurenin uzeri kabuk bağladığında uzerine Ceviz,kuş uzumu, cam fıstığı, nar ile susleyerek servis yapabilirsiniz
Aşure uzerindeki malzemeleri isteğe gore coğaltabilirsinizMuharrem ayınızı tebrik eder afiyetler dileriz
Buğdayın ıslama suyunu suzun,dudukluye ekleyip 2 litre su ekliyin ve kaynatınDuduk ottukten sonra 25 dakika daha pişirin Fasulye ve nohutları dudukten sonra 15’er dakika ayrı ayrı pişirinBuğdayı suyu ile birlikte buyuk bir tencereye alınTencerenin altını ortaboy ocakta ve en kısıkta acınAğır ağır pişmeye devam etsin Portakalı soyup suyunu sıkın Portakal kabuklarını doğrayıp duduklude 10 dakika haşlayıp suzun
imageskolayvepratikasurenasilyapilirtarifi5adfe62c1d8b1 imageskolayvepratikasurenasilyapilirtarifi5adfe62d644ed
Kuru uzum ve kuru kayısıları yıkayıp doğrayın ve suda 30 dakika bekletinOnceden pişirdiğiniz fasulye ve nohutları sularıyla birlikte ocaktaki buğdaya ilave edinBiraz karıştıktan sonra suzduğunuz kuru kayısı ve kuru uzumleri de tencereye ilave edin ve karıştırınDaha suzduğumuz portakal suyu ve portakal kabuklarını ilave dip karıştırın
Aşure her 15’er dakikayla ara ara karıştırarak pişirilmesi gerekiyor Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca şeker ilave edin ve karıştırınŞeker eriyip kaynamaya başlayınca aşureyi ocaktan alın ve onceden hazırladığınız kaselere paylaştırın
Kaselerdeki aşurenin uzeri kabuk bağladığında uzerine Ceviz,kuş uzumu, cam fıstığı, nar ile susleyerek servis yapabilirsiniz
Aşure uzerindeki malzemeleri isteğe gore coğaltabilirsinizMuharrem ayınızı tebrik eder afiyetler dileriz