Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri
Resimli Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri
Kolay Kabak Aşı Tarifi
Malzemeler
56 kabak
2 adet orta boy kuru soğan
2 domates
1 cay bardağı zeytinyağı
Dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
Yarım kahve fincanı pirinc
2 adet kup şeker
11,5 su bardağı sıcak su
tuz
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4c3d451
Yapılışı
Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır Kabaklar soyulur ve once enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2ye bolunur
Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir Kabaklar eklenir ve karıştırılır
Pirinclerde eklenerek 23 kez daha karıştırılır Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 2025 dk pişirilir Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır
Kolay Kobete
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinc
3 su bardağı et suyu
tuz ve karabiber
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4d9e9e0
Tarifi
Once etleri tereyağıyla kısık ateşte cevire cevire kavurun Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin 5 dakika daha birlikte pişirip, etleri suzun Et suyuna ayıklayıp, yıkadığınız pirincleri ekleyip suyunu cekinceye kadar pişirin Karabiber ekip, karıştırın
Pirinclerin biraz diri kalması gerekir, bir kez de fırında pişeceği icin lapa gibi olabilir Pilav pişerken, borek sosunu hazırlayın Buyuk bir kasede yumurtaları, sutu ve sıvıyağı iyice cırpın
Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi (Kobete, Tatarca bol etli anlamındadır Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır ) Yufkaları 4?e bolelim, uzerlerine borek sosundan gezdirip, ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın, kenarları dışta kalsın Once etli harctan koyup, uzerini pilavla silme doldurun Kaseden sarkan yufkalarla ustunu kapatın Yağlanmış fırın tepsisine ters cevirin Diğer yufkaları da aynı bicimde sarın Kalan borek sosunu uzerlerine surup, orta sıcaklıkta fırınlayın Borekler kızarınca, pişmiş demektir
Kolay Pizza Tarifi
Malzemeler
12 Dilim Kepek Ekmeği
200 gr Yağsız Dana Kıyma
200 gr Mantar
2 Sivribiber
1 Soğan
1 İri Domates
34 Diş Sarımsak
1 Corba Kaşığı Tereyağı
12 Corba Kaşığı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
Tuz, Karabiber, Kekik
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4ef3e63
Tarifi
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Biberleri halka halka dilimleyin Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurunMantarları dilimleyip tavaya ekleyin 12 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavrmaya devam edinKıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik, tuz serpin Domates suyunu cekinceye kadar pişirinKepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin uzerine paylaştırın Herbir dilimin uzerine birer corba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
Sebze Guvec tarifi
Malzemeler
78 domates, kabuğu soyulup kup kup doğranmış
2 adet patates, soyulmuş ve kup doğranmış
34 adet sivri biber, ikiye bolunmuş Sebze Guvec tarifi
3 det patlıcan, kup kup doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış
23 yemek kaşığı zeytinyağı
Tane karabiber ve tuz
1 kilo kuzu kuşbaşı et
1012 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb50656c7
Hazırlanması
Toprak guvec kabına 23 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edinEtler bıraktığı suyu cekene kadar karıştırarak pişirinSırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek guvece dizin Elinizle hafifce bastırarak guvecin icine yerleştirinTuzu ve karabiberi serpin En ustu domateslerle kapatınGuvecin ağzını yağlı kağıtla sıkıca kapatın 250 Clik fırında 1 saat kadar pişirin
Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz
Resimli Kolay Ve Pratik Yemek Tarifleri
Kolay Kabak Aşı Tarifi
Malzemeler
56 kabak
2 adet orta boy kuru soğan
2 domates
1 cay bardağı zeytinyağı
Dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
Yarım kahve fincanı pirinc
2 adet kup şeker
11,5 su bardağı sıcak su
tuz
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4c3d451
Yapılışı
Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır Kabaklar soyulur ve once enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2ye bolunur
Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir Kabaklar eklenir ve karıştırılır
Pirinclerde eklenerek 23 kez daha karıştırılır Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 2025 dk pişirilir Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır
Kolay Kobete
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinc
3 su bardağı et suyu
tuz ve karabiber
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4d9e9e0
Tarifi
Once etleri tereyağıyla kısık ateşte cevire cevire kavurun Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin 5 dakika daha birlikte pişirip, etleri suzun Et suyuna ayıklayıp, yıkadığınız pirincleri ekleyip suyunu cekinceye kadar pişirin Karabiber ekip, karıştırın
Pirinclerin biraz diri kalması gerekir, bir kez de fırında pişeceği icin lapa gibi olabilir Pilav pişerken, borek sosunu hazırlayın Buyuk bir kasede yumurtaları, sutu ve sıvıyağı iyice cırpın
Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi (Kobete, Tatarca bol etli anlamındadır Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır ) Yufkaları 4?e bolelim, uzerlerine borek sosundan gezdirip, ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın, kenarları dışta kalsın Once etli harctan koyup, uzerini pilavla silme doldurun Kaseden sarkan yufkalarla ustunu kapatın Yağlanmış fırın tepsisine ters cevirin Diğer yufkaları da aynı bicimde sarın Kalan borek sosunu uzerlerine surup, orta sıcaklıkta fırınlayın Borekler kızarınca, pişmiş demektir
Kolay Pizza Tarifi
Malzemeler
12 Dilim Kepek Ekmeği
200 gr Yağsız Dana Kıyma
200 gr Mantar
2 Sivribiber
1 Soğan
1 İri Domates
34 Diş Sarımsak
1 Corba Kaşığı Tereyağı
12 Corba Kaşığı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
Tuz, Karabiber, Kekik
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb4ef3e63
Tarifi
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Biberleri halka halka dilimleyin Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurunMantarları dilimleyip tavaya ekleyin 12 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavrmaya devam edinKıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik, tuz serpin Domates suyunu cekinceye kadar pişirinKepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin uzerine paylaştırın Herbir dilimin uzerine birer corba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
Sebze Guvec tarifi
Malzemeler
78 domates, kabuğu soyulup kup kup doğranmış
2 adet patates, soyulmuş ve kup doğranmış
34 adet sivri biber, ikiye bolunmuş Sebze Guvec tarifi
3 det patlıcan, kup kup doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış
23 yemek kaşığı zeytinyağı
Tane karabiber ve tuz
1 kilo kuzu kuşbaşı et
1012 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
imageskolayvepratikyemektarifleri5ad3eb50656c7
Hazırlanması
Toprak guvec kabına 23 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edinEtler bıraktığı suyu cekene kadar karıştırarak pişirinSırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek guvece dizin Elinizle hafifce bastırarak guvecin icine yerleştirinTuzu ve karabiberi serpin En ustu domateslerle kapatınGuvecin ağzını yağlı kağıtla sıkıca kapatın 250 Clik fırında 1 saat kadar pişirin
Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz