Kolay Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar değil)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Ayrıca 3 poşet çırpılmış krem şanti
- Çikolata draje
- Arzuya nazaran meyveler, fındık içi ,ceviz içi
- Çikolata sosu ve pasta süsü
Kolay Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya keki için yumurta ve şeker köpük köpük ve mayonez kıvamını alana kadar çırpılır.
- Sıcak su eklenir ve kuru materyaller elenerek spatulayla karıştırılır.
- 175 derece evvelden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda 40 dk üzeri kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir. (fırından fırına bu müddet değişebilir).
- Kreması için tüm materyaller çırpılır ve göz göz olana kadar karıştırılır.
- Ayrı bir kapta üzeri streçlenip buzdolabında bekletilir.
- Pasta için pandispanya ikiye kesilir ortasında krema, sürülür ve iç gereci koyulur.
- İkinci kek modülü kapatılır ve pastanın üstü etrafı krem şanti ile kaplanır.
- Kremalardan yıldız uçlu duy ile biçim verilir.
- Çikolata sosu ve pasta süsü ile dilediğimiz formda süslenir.
Videoyu izlemek için tıklayın kanalıma takviye olursanız sevinirim.
Kolay Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı