Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolayca Hazırlanan Pasta

Kolayca Hazırlanan Pasta
0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kolayca Hazırlanan Pasta Tarifi İcin Malzemeler Kek icin;

*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*1 bucuk paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*3 yemek kaşığı kakao
*Un (ben goz kararı ekliyorum)
*1 cimdik tuz
*2 yemek kaşığı ilik su

Krema icin;

*2 paket krem şanti + 1 bucuk bardaktan
*1 parmak eksik sut (1 kutu icinde iki adet)
*1 paket pasta kremasi + 1 bucuk bardak sut

Kolayca Hazırlanan Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle krem şantiyi ve pasta kremasını yapıp buzdolabında bekletiyoruz Hamuru oluşturana kadar
*Yumurta sarısı ve akı ayrı kaplara alınır Aķına bir cimdik tuz eklenip cırpılır, kar kıvamı verilir
*Sarışının olduğu kaba şeker sut sıvı yağ eklenip cırpılır Diğer kaptaki akı eklenir sondurmeden karıştırılır
*Un kabartma tozu vanilin eklenir Hamur ikiye ayırıp bir kısmına kakao eklenir Yuvarlak kilitli kek kalıbının altına yağılı kağıt yerleştirilir
*Hamurdan kaşık kaşık dokulup şeritler yapılır Bu şekilde bitene kadar devam edilir (ben bu şekilde tercih ettim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz)
*Onceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dk pişirilir (fırında ilk 15 dakikadan sonra ayarını 200 dereceye yukseltiyorum)
*Fırından cıkan kek soğuduktan sonra ikiye ayırıp pasta kremasını araya yayın Kalan kısmı kapatıp krem şantiyi yayın uzerini susleyin afiyet olsun (biraz pandispanya biraz kek ama tadı gayet yerinde)

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt