
Köle Hamuru (Kastamonu - Yöresel) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (suya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75 gram tereyağı
- 2 avuç dolusu toz şeker
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 avuç dolusu ceviz (tercih isteğe bağlı)
- 2 adet yemek kaşığı
- 1 kase su (kaşıkları ıslatmak için)
Köle Hamuru (Kastamonu - Yöresel) Tanımı Yapılışı
- Suyu tencereye alıp, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ek edelim suyu düzgünce kaynatalım.
- Fokur fokur kaynayan suya azar azar un ekleyelim.
- Tahta kaşık sapı ile yahut oklava ile yeterlice karıştıralım.
- Hamur fokur fokur kaynasın. ( top olmamasına dikkat edelim devamlı ve süratli bir formda hamuru çırpalım ).
- Hamuru pişirelim pişen hamuru ocaktan alalım.
- Küçük bir kaseye su alalım.
- İki adet yemek kaşığı elimize alalım.
- Süreci yaparken kaşıkları suya daldırıp çıkaralım. (hamurun kaşığı yapışmaması için dökerken kendini bırakması için ).
- Bir kaşıkla hamur alıp, öbür kaşıkla hamuru helva döker üzere borcama dökelim.
- Her sıraya tereyağı üzerine hangi malzemeyi istek ederseniz her sıraya serpelim köle hamuru servise hazırdır afiyet olsun.