Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köle Hamuru (Kastamonu – Yöresel)

Köle Hamuru (Kastamonu – Yöresel)
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kole-hamuru-kastamonu-yoresel-4.jpg

Köle Hamuru (Kastamonu - Yöresel) Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (suya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 75 gram tereyağı
  • 2 avuç dolusu toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 avuç dolusu ceviz (tercih isteğe bağlı)
Form vermek için:
  • 2 adet yemek kaşığı
  • 1 kase su (kaşıkları ıslatmak için)

Köle Hamuru (Kastamonu - Yöresel) Tanımı Yapılışı

  1. Suyu tencereye alıp, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ek edelim suyu düzgünce kaynatalım.
  2. Fokur fokur kaynayan suya azar azar un ekleyelim.
  3. Tahta kaşık sapı ile yahut oklava ile yeterlice karıştıralım.
  4. Hamur fokur fokur kaynasın. ( top olmamasına dikkat edelim devamlı ve süratli bir formda hamuru çırpalım ).
  5. Hamuru pişirelim pişen hamuru ocaktan alalım.
  6. Küçük bir kaseye su alalım.
  7. İki adet yemek kaşığı elimize alalım.
  8. Süreci yaparken kaşıkları suya daldırıp çıkaralım. (hamurun kaşığı yapışmaması için dökerken kendini bırakması için ).
  9. Bir kaşıkla hamur alıp, öbür kaşıkla hamuru helva döker üzere borcama dökelim.
  10. Her sıraya tereyağı üzerine hangi malzemeyi istek ederseniz her sıraya serpelim köle hamuru servise hazırdır afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,574Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt