Son günlerde tartışılan kolestrol hastalarının ilaç kullanımı ile ilgili konuya tanımlama getiren Uzman Beslenme Uzmanı Gamze Şanlı Ak şunları söylüyor: ‘’Kolesterol seviyesindeki %10 azalma, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini %2550 oran azaltmaktadır id Gad300250Amerikan sağlık Derneği tarafından yayımlanmış ve yüksek kolesterollü bireyler üstünde yapılmış olan bir çalışmaya tarafından, meyve, sebze, kuru baklagil ve yağlı tohum bakımından zengin bir perhiz takip etmek, LDL (fena) kolesterolü yüzde 13 oranında düşürüyorBu düşme, oransal olarak total kolesterolü tehlike sınırlarından daha iyi bir yere getirebiliyor Bunun yanı sıra ilaç alınıyorsa da hekim kontrolünde devam edilmelidir’’ Bilirkişi Diyetisyen Gamze Şanlı Ak’tan kayda değer tüyolar… Kolesterol yüksekliğinde Arttırın;Zeytinyağı,MeyveSebzeler,Kuru baklagiller,Bütün buğday ekmeği, bulgur, karabuğday, kinoa, yulaf,Soya ve soya ürünleri Kolekstrol yüksekliğinde Azaltın; Katı yağlarŞarküteri ürünleriYağlı ve yağda kızartılmış etlerKremalı ürünlerPaketlitamamlanmış gıdalarTam Yağlı peynir, süt, yogurt Kolesterol yoklama altına elde etmek için; Posa tüketimi artırmalı,Batmış yağ uzak durulmalı,Uyumlu maddi aktivite yapılmalı,İdeal cisim ağırlığında olmalı,