iltasyazilim
FD Üye
Kolesterolün düşürülmesi, kolesterol nedir, kolesterolü düşüren bitkiler nelerdir
Kolesterolün düşürülmesinde elma, havuç, darı, badem, sarımsak, süt, portakal ve akarsu en etkili besinler
Dengesiz gıda ve spordan mahrum bir hayatın, kandaki yağ oranının yükselmesine ve yüksek kolesterole yol açtığını belirten uzmanlar, kolesterolün de insanların yürek hastalığına ve felce yakalanma oranını büyük ölçüde artırdığını vurguladı
Kolesterolün düşmesine asistan ot gibi yaşama;
Elma: Varlıklı pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü fazla etkin bir şekilde düşürür Bir ay her tarafında günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda yürek ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, yürek ve damarlar için faydalı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir
Havuç: Kalsiyum pektat taşıyan havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden daha sonra dışkıyla vücuttan atılır Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür
Mısır: Mısırda yer alan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip
Badem: Kolesterol seviyesi bayağı ya da azıcık yüksek olan halk müziği badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve yürek sağlığını koruyabilirler
Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkin bir şekilde düşürülürken, yardımcı kolesterol seviyesi de yükseltilir; bu nedenle kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür
Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır
Portakal ve mandalina: Zengin C vitamini taşıyan portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür
Çay: İnsanı uyanık tutma, kalbi güçlendirme, idrarı kolaylaştırma, kandaki yağı eritme gibi işlevlere sahip olan nehir çoğu kez içildiğinde insan vücudundaki kolesterolün yükselmesini engeller *
Kolesterolün düşürülmesinde elma, havuç, darı, badem, sarımsak, süt, portakal ve akarsu en etkili besinler
Dengesiz gıda ve spordan mahrum bir hayatın, kandaki yağ oranının yükselmesine ve yüksek kolesterole yol açtığını belirten uzmanlar, kolesterolün de insanların yürek hastalığına ve felce yakalanma oranını büyük ölçüde artırdığını vurguladı
Kolesterolün düşmesine asistan ot gibi yaşama;
Elma: Varlıklı pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü fazla etkin bir şekilde düşürür Bir ay her tarafında günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda yürek ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, yürek ve damarlar için faydalı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir
Havuç: Kalsiyum pektat taşıyan havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden daha sonra dışkıyla vücuttan atılır Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür
Mısır: Mısırda yer alan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip
Badem: Kolesterol seviyesi bayağı ya da azıcık yüksek olan halk müziği badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve yürek sağlığını koruyabilirler
Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkin bir şekilde düşürülürken, yardımcı kolesterol seviyesi de yükseltilir; bu nedenle kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür
Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır
Portakal ve mandalina: Zengin C vitamini taşıyan portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür
Çay: İnsanı uyanık tutma, kalbi güçlendirme, idrarı kolaylaştırma, kandaki yağı eritme gibi işlevlere sahip olan nehir çoğu kez içildiğinde insan vücudundaki kolesterolün yükselmesini engeller *