iltasyazilim
FD Üye
Kolestrole İyi Gelen Besinler
Yüksek Kolestrole Ne İyi Gelir
Havuç: Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonradan dışkıyla vücuttan atılır Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür
MISIR: Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip
Badem: Kolesterol seviyesi sıradan veya biraz yüksek olan halk badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve yürek sağlığını koruyabilirler
Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yardımcı kolesterol seviyesi de yükseltilir; bu nedenle yürek hastalığının meydana gelme oranı düşürülür
Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır
Portakal ve mandalİna: Zengin C vitamini taşıyan portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür
Elma: Varlıklı pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü fazla etkili bir şekilde düşürür Bir ay baştan başa günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara hasar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, yürek ve damarlar için yardımsever olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir
Kolesterole iyi gelen tümör ise şöyle
1Ayrık kökü, Ardıç tohumu, Zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi Bitki Örtüsü nehir gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar
2 Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere sözde akarsu kaşığı eklenir
3 yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır
4 Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 Dakika demlendirilir Günde 3 bardak içilir
5 Bir bardak suya 410 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır Günde 23 kadeh içilir
6 Bir bardak kaynar suya 410 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir Günde 2 bardak içilir *
Yüksek Kolestrole Ne İyi Gelir
Havuç: Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonradan dışkıyla vücuttan atılır Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür
MISIR: Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip
Badem: Kolesterol seviyesi sıradan veya biraz yüksek olan halk badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve yürek sağlığını koruyabilirler
Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yardımcı kolesterol seviyesi de yükseltilir; bu nedenle yürek hastalığının meydana gelme oranı düşürülür
Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır
Portakal ve mandalİna: Zengin C vitamini taşıyan portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür
Elma: Varlıklı pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü fazla etkili bir şekilde düşürür Bir ay baştan başa günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara hasar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, yürek ve damarlar için yardımsever olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir
Kolesterole iyi gelen tümör ise şöyle
1Ayrık kökü, Ardıç tohumu, Zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi Bitki Örtüsü nehir gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar
2 Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere sözde akarsu kaşığı eklenir
3 yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır
4 Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 Dakika demlendirilir Günde 3 bardak içilir
5 Bir bardak suya 410 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır Günde 23 kadeh içilir
6 Bir bardak kaynar suya 410 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir Günde 2 bardak içilir *