Kömbe Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6-7 su bardağı un
- 1 su bardağı susam
Kömbe Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, sütü düzgünce karıştırın.
- Hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya, kömbe baharatı, un ekleyip yoğurun.
- Kulak göğsü kıvamına gelince top top yuvarlayın.
- Ve kömbe kalıbına batırıp şekillendirin.
- Susama batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
- Yaklaşık iki tepsi çıkıyor.
- Sonra servise hazır.