Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yufka
- 400 gram ıspanak
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları ayıklayıp güzelce kuruttuktan sonra ince doğrayalım. Soğanları ince ince kıyalım. Karıştırma kabına salça, ıspanak soğan baharatlar ve az tuz atıp 1 dakika yoğuralım.
- Pişirme süreci yapmıyoruz. Yufkalarımızı ikiye bölelim. Toplamda 6 modül olmalı. Her kata bir tane yerleştireceğiz. Orta uzunluk kare borcama yaptım. Tepsiyi yağlayalım. Bir kesim yufkayı pileleyerek tepsimize serelim.
- Üzerine varsayımı 5 kesime böldüğümüz harçtan koyalım ve yayalım. Katlar ortasına bir şey sürmüyoruz. Ispanağın suyu ve yağı kâfi oluyor.
- Her kata yufka ve harç koyup, tamamlıyoruz. En üst kata yumurta sarısı yoğurt ve yağı çırpıp sürüyoruz. Böreğimizi dilimleyelim.
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Borcamın altı kalın olduğundan altı geç pişiyor. Fırının en altında biraz beklettim bilginiz olsun. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.