
Kömbe Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet haşlanmış patates
- 3 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yas maya yahut 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Peynir ve maydanoz isterseniz boş da kalabilir
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
Kömbe Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel mayayı ılık su ve şeker ile 15 dakika mayalandıralım.
- Haşlanan patatesleri rendeliyoruz ve unu tuzu haşlanmış patatesi ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- 2 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğün de alıp içine peynir ve maydanozu koyup tepsiye diziyoruz.
- Biraz cıvık bir hamur oluyor elinize yapışmaması için elinizi yağa batırabilirsiniz.
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürüyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.