Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram un (durum buğday unu)
- 250 gram margarin veya tereyağ
- 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı (çeşitli baharatların bir araya gelip öğütülüp toz haline gelmiş hali. (yeni bahar.mahlep.karanfil,zencefil,tarçın,damla sakızı,muskat)
- Ceviz (isteğe bağlı)
- Üzeri için
- Susam
Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine unu alıp kabartma tozu, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kömbe baharatını ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kabın içinde tereyağı sıvı yağ su ve sütü ekleyip yoğuruyoruz iyice harmanlandıktan sonra şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız un karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
- Sonra elimize ceviz büyüklüğünde parça alıpbir yüzünü susama batırıp kömbe aparatı ile şekil verip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.Not; (un olarak durum buğday unu yerine beyaz un yada buğday unu da kullanabilirsiniz. lakin durum buğday unu daha doğal ve yöresel tadını verir )
Not;durum buğday unu; sarı un veya irmik unu diye de geçer bazı yerlerde..
Not;kömbe baharatı hazır olarak alıyorum harmanlanmış şekilde aktar dan.
Afiyet olsun..