Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kömbe

Kömbe
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kombe.jpg

Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram un (durum buğday unu)
  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı (çeşitli baharatların bir araya gelip öğütülüp toz haline gelmiş hali. (yeni bahar.mahlep.karanfil,zencefil,tarçın,damla sakızı,muskat)
İçi için
  • Ceviz (isteğe bağlı)
  • Üzeri için
  • Susam

Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içine unu alıp kabartma tozu, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kömbe baharatını ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kabın içinde tereyağı sıvı yağ su ve sütü ekleyip yoğuruyoruz iyice harmanlandıktan sonra şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
  3. Hazırladığımız un karışımını yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  4. Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
  5. Sonra elimize ceviz büyüklüğünde parça alıpbir yüzünü susama batırıp kömbe aparatı ile şekil verip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.Not; (un olarak durum buğday unu yerine beyaz un yada buğday unu da kullanabilirsiniz. lakin durum buğday unu daha doğal ve yöresel tadını verir )
    Not;durum buğday unu; sarı un veya irmik unu diye de geçer bazı yerlerde..

    Not;kömbe baharatı hazır olarak alıyorum harmanlanmış şekilde aktar dan.

    Afiyet olsun..
Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt