nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
kombu çayı kaç günde olur
Kombu Çayı her nesil çayla ve şekerle yapılabilir Bu içeceğin en iyi duruma gelmesi için, şişelendikten sonra, birkaç gün (en düşük 5 gün) olgunlaşmaya bırakılmalıdır Bu zaman ardından içinde öyle çok organik asitler, amino asitler, faal enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur Ayrıca fermantasyon sonrasında ortaya çıkan karbondioksit doğru de kabarcıklanma meydana gelir
Kombucha kültürü, ılık ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır ve hiçbir şekilde kıpırdatılmamalıdır
Çayı sıcaklığı 20°C 'ın altına düşmemelidir ve 30°C 'ın üstüne de çıkmamalıdır
İdeal sıcaklık 23° 27°C arasıdır Işık zorunlu değildir
Kültür karanlıkta da gelişebilmektedir
Kültür, parlak güneş ışığına maruz bırakıldığında hasar görebilir Yarım gölge daha iyidir *
Kombu Çayı her nesil çayla ve şekerle yapılabilir Bu içeceğin en iyi duruma gelmesi için, şişelendikten sonra, birkaç gün (en düşük 5 gün) olgunlaşmaya bırakılmalıdır Bu zaman ardından içinde öyle çok organik asitler, amino asitler, faal enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur Ayrıca fermantasyon sonrasında ortaya çıkan karbondioksit doğru de kabarcıklanma meydana gelir
Kombucha kültürü, ılık ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır ve hiçbir şekilde kıpırdatılmamalıdır
Çayı sıcaklığı 20°C 'ın altına düşmemelidir ve 30°C 'ın üstüne de çıkmamalıdır
İdeal sıcaklık 23° 27°C arasıdır Işık zorunlu değildir
Kültür karanlıkta da gelişebilmektedir
Kültür, parlak güneş ışığına maruz bırakıldığında hasar görebilir Yarım gölge daha iyidir *