kombu cayı kac gunde olur
Kombu Cayı her tur cayla ve şekerle yapılabilir Bu iceceğin en iyi duruma gelmesi icin, şişelendikten sonra, birkac gun (en az 5 gun) olgunlaşmaya bırakılmalıdır Bu sure sonrasında icinde pek cok organik asitler, amino asitler, aktif enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur Ayrıca mayalanma sonrasında ortaya cıkan karbondioksit sayesinde de kabarcıklanma meydana gelir
Kombucha kulturu, ılık ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır ve hicbir şekilde kıpırdatılmamalıdır
Cayı sıcaklığı 20°C 'ın altına duşmemelidir ve 30°C 'ın ustune de cıkmamalıdır
İdeal sıcaklık 23° 27°C arasıdır Işık gerekli değildir
Kultur karanlıkta da gelişebilmektedir
Kultur, parlak guneş ışığına maruz bırakıldığında zarar gorebilir Yarım golge daha iyidir
Kombu Cayı her tur cayla ve şekerle yapılabilir Bu iceceğin en iyi duruma gelmesi icin, şişelendikten sonra, birkac gun (en az 5 gun) olgunlaşmaya bırakılmalıdır Bu sure sonrasında icinde pek cok organik asitler, amino asitler, aktif enzimler, polifenol ve B Vitamini oluşur Ayrıca mayalanma sonrasında ortaya cıkan karbondioksit sayesinde de kabarcıklanma meydana gelir
Kombucha kulturu, ılık ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır ve hicbir şekilde kıpırdatılmamalıdır
Cayı sıcaklığı 20°C 'ın altına duşmemelidir ve 30°C 'ın ustune de cıkmamalıdır
İdeal sıcaklık 23° 27°C arasıdır Işık gerekli değildir
Kultur karanlıkta da gelişebilmektedir
Kultur, parlak guneş ışığına maruz bırakıldığında zarar gorebilir Yarım golge daha iyidir