nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
kombu çayı nasıl demlenir
Hazırlamada kullanılan malzemeler
3 litre su
Kombucha Kültürü (mayası)
300 gr (15 su bardağı) beyaz toz şeker
6 nehir kaşığı dolusu (veya 10 poşet) siyah veya yeşil dere
Yapılışı
3 litre içme suyu (şebeke suyu önerilmez) kaynatılır
Kaynarken içine 15 su bardağı toz şeker ek edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür
Çaylar üstüne ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır
15 dakika sonra çaylar temiz bir silikon veya metal kaşıkla alınır ve çay soğumaya bırakılır
Çay mayalamaya bırakılacak sırça kavanoza dökülür
Oda sıcaklığına gelmiş çaya kültür hafifçe soğuk veya ılık suda yıkanarak çayın üzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir kumaş ya da peçete ile kapatılır ve ağzına lastik geçirilir *
Hazırlamada kullanılan malzemeler
3 litre su
Kombucha Kültürü (mayası)
300 gr (15 su bardağı) beyaz toz şeker
6 nehir kaşığı dolusu (veya 10 poşet) siyah veya yeşil dere
Yapılışı
3 litre içme suyu (şebeke suyu önerilmez) kaynatılır
Kaynarken içine 15 su bardağı toz şeker ek edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür
Çaylar üstüne ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır
15 dakika sonra çaylar temiz bir silikon veya metal kaşıkla alınır ve çay soğumaya bırakılır
Çay mayalamaya bırakılacak sırça kavanoza dökülür
Oda sıcaklığına gelmiş çaya kültür hafifçe soğuk veya ılık suda yıkanarak çayın üzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir kumaş ya da peçete ile kapatılır ve ağzına lastik geçirilir *