kombu cayı nasıl demlenir
Hazırlamada kullanılan malzemeler
3 litre su
Kombucha Kulturu (mayası)
300 gr (15 su bardağı) beyaz toz şeker
6 cay kaşığı dolusu (ya da 10 poşet) siyah veya yeşil cay
imageskombucayinasildemlenir5add2f916acbd
Yapılışı
3 litre icme suyu (şebeke suyu onerilmez) kaynatılır
Kaynarken icine 15 su bardağı toz şeker ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak sondurulur
Caylar uzerine ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır
15 dakika sonra caylar temiz bir silikon ya da metal kaşıkla alınır ve cay soğumaya bırakılır
Cay mayalamaya bırakılacak cam kavanoza dokulur
Oda sıcaklığına gelmiş caya kultur hafifce soğuk ya da ılık suda yıkanarak cayın uzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir bez ya da pecete ile kapatılır ve ağzına lastik gecirilir
Hazırlamada kullanılan malzemeler
3 litre su
Kombucha Kulturu (mayası)
300 gr (15 su bardağı) beyaz toz şeker
6 cay kaşığı dolusu (ya da 10 poşet) siyah veya yeşil cay
imageskombucayinasildemlenir5add2f916acbd
Yapılışı
3 litre icme suyu (şebeke suyu onerilmez) kaynatılır
Kaynarken icine 15 su bardağı toz şeker ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ocak sondurulur
Caylar uzerine ilave edilir ve 15 dakika demlemeye bırakılır
15 dakika sonra caylar temiz bir silikon ya da metal kaşıkla alınır ve cay soğumaya bırakılır
Cay mayalamaya bırakılacak cam kavanoza dokulur
Oda sıcaklığına gelmiş caya kultur hafifce soğuk ya da ılık suda yıkanarak cayın uzerine bırakılır ve ağzı hava alacak bir bez ya da pecete ile kapatılır ve ağzına lastik gecirilir