Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

kombu çayı nasıl hazırlanır

kombu çayı nasıl hazırlanır
0
147

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
kombu çayı nasıl hazırlanır

1) Üç litre temiz suyu paslanmaz çelik veya sırça tencerede kaynatınız
2) Su kaynamaya başladıktan sonra içine 14 litre (1,5 su bardağı) beyaz toz şeker katıp beş dakika daha kaynatınız
3) Ocağı kapatıp, on poşet siyah çayı suya ekleyiniz
4) Çayı 15 dakika demlemeye bıraktıktan sonra içindeki dere poşetlerini alınız ve karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bırakınız
5) Çayı fazla pak, geniş ağızlı bir cam kavonoza, Borcam cam kaseye yada Pyreks cam kaseye (kurşunlu kristal cam olmamalı) boşatınız Anekdot: Mantarın yayılabileceği yüzey ne kadar geniş olursa, akarsu pek hızla fermante olur
6) Bir önceki hafta hazırlamış olduğunuz fermante edilmiş çaydan eksik miktarda bu karışıma ekleyebilirsiniz Bu mayalanma işlemini hızladıracaktır Asit de mantarın yüzeyde yüzmesini sağlayacaktır Bu zorunlu değildir, lakin nasihat edilmektedir
7) Mantarınızı serin suyla ve temiz ellerinizle hafifçe yıkayınız ve çayın üzerine yerleştiriniz
8) Defalarca mantarın daha açık renkli olan kısmının yukarı dürüst bakmasına uyarı ediniz Ara Sıra mantar kavanozun dibine çökecektir Yukarıya doğru genellikle kendi kendine çıkar Bu işlem birgün içinde gerçekleşmezse temiz ellerinizle mantarın tersyüz olup olmadığına bakınız ve her yerde yüzeye yerleştiriniz
9) Kabı bir tülbent ya da örtüyle örtünüz ve çevresine lastik geçiriniz
10) Kavanozu oda sıcaklığında bırakınız oysa, ne çok sıcak ne çok soğuk olmasın Endirekt ışık olabilir lakin gerekli değildir Direkt güneş ışığı zarar vericidir Fermantasyonun ve oluşumun gözlenebilmesi için gerekli ısı 1929 derece ’dur Ortalama 23 derece gerekli ortamı sağlayacaktır
11) Tat tercihinize tarafından çayı 48 gün fermantasyona bırakınız 4 günlük fermantasyon sonrası çayın tadı üzüm şırası gibi olur, birkaç gün sonra da biraya veya hafif şampanya ya benzer 8 jurnal fermantasyon sonrası ise bu içecegin tadı sirkeye döner ve daha zinde tıbbi özellikler kazanır; ev sirkesi olarak veya antiseptik gargara olarak da kullanılabilir *
 

Similar threads

kombu cayı nasıl hazırlanır 1) Uc litre temiz suyu paslanmaz celik ya da cam tencerede kaynatınız 2) Su kaynamaya başladıktan sonra icine 14 litre (1,5 su bardağı) beyaz toz şeker katıp beş dakika daha kaynatınız 3) Ocağı kapatıp, on poşet siyah cayı suya ekleyiniz 4) Cayı 15 dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
kombu çayı mayası nasıl yapılır Kombu Çayı tatlı ekşi lezzetiyle öyle fazla afiyet faydasını da içerisinde bulunduran antik bir içecektir Tadı daha çok narenciye sularının tatlı ekşi lezzetini andırsa da sahiden şekerli çayın Kombu Mantarı ile fermente edilmesiyle oluşan bir içecektir Kombu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Sağlık İksiri Kombu Mantarı Çayı Tarifi İçin Malzemeler *Kombu Mantarı Kültürü *1 su bardağı daha önce yapılmış Kombu çayından eklenecek (Mantarınızı bu çayın içinde almanız lazım Sakın dökmeyin) *45 yemek kaşığı şeker *34 adet poşet çay (Mantarınız kuvvetlenene kadar öncelikle siyah ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
kombu cayı mayası nasıl yapılır Kombu Cayı tatlı ekşi lezzetiyle pek cok sağlık faydasını da icerisinde bulunduran antik bir icecektir Tadı daha cok narenciye sularının tatlı ekşi lezzetini andırsa da aslında şekerli cayın Kombu Mantarı ile fermente edilmesiyle oluşan bir icecektir Kombu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Detoks programları vücudun toksinlerden arınacağı garantisini verse de, bütün günü birkaç bardak içecekle geçirmek çoğu kişiye göre uygun değil Ayrıca bu tür yoğun programların etkisi çok da uzun sürmüyor Diğer yandan detoks çayları daha uygulanabilir düzeyde, sebze ve meyvesiyle sağlıklı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,465Konular
981,153Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt