Kömeç (Ebekömeci) Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ kömeç
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Nar ekşisi
- Su
- Zeytin yağı
Kömeç (Ebekömeci) Tanımı Yapılışı
- Kömecimizi birebir maydanoz doğruyor üzere doğruyoruz yalnızca biraz daha büyük büyüklüğü yada küçüklüğü size kalmış nasıl doğramak isterseniz artık.
- Soğanı yemeklik doğruyoruz ve zeytin yağı ile kavuruyoruz kömecimizi koyalım ve kavuralım biraz daha salçamızı ekleyelim biraz su (Ben göz kararı koydum kömeciniz taze ise çabuk pişiyor)
- Tuzumu da ek edelim pişmeye yakın nar ekşimizi koyalım (Miktar belirtemiyorum zira eşkiniz çok ekşi ola bilir yada tatlı ola bilir sizin damak tadınıza kalmış ) büsbütün suyunu çekmeyecek birazcık sulu olacak.