iltasyazilim
FD Üye
Konserve Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg kırmızı biber (etli ve kırmızı rengini seçin)
*12 su bardağı kadar su
Konserve Biber Salçası Tarifi Yapılışı Bu salça oldukça pratik ve lezzetlidir Ben içine tuz koymuyorum Kışın kullanmak için açtığımda buzdolabında 1 hafta kadar dayanıyor Açtıktan sonra kullanamayacak gibiyseniz buzlukta saklayabilir, patates yemeklerinizde, çorbalarınızda buzunu çözdürmeden kullanabilirsiniz Sabah kahvaltılarında bu salçaya yumurta kırabilirsiniz
Biberlerin miktarı çok önemli değildir Ben elimde ne kadar biber varsa o kadar salça yaparım Denemek için az miktarda biberle deneyebilirsiniz Yapanların eline sağlık
Kırmızı biberleri iyice yıkayıp çekirdek kısımlarını ayıklayınız
İri iri doğrayıp uygun bir tencereye alınız
Tencereye 12 su bardağı kadar su koyunuz ve kısık ateşte biberler haşlanıp kaynayana dek tutunuz
Kaynayıp yumuşayan biberleri blenderdan geçiriniz
Tencereyi tekrardan ocağa alınız ve 510 dakika kadar kaynatınız Dilerseniz bu aşamada salçanıza tuz ekleyebilirsiniz
Temiz ve kuru cam kavanozlara biber salçanızı ekleyiniz Hızlıca hiç kullanılmamış yeni kavanoz kapağını kapatınız ve uygun bir yere ters çeviriniz
12 saat boyunca kavanozlarınızı hareket ettirmeden soğutunuz ve uygun yere kaldırmadan önce kapakların hafif içe çökük olmasına dikkat ediniz
Kışın dilediğiniz zaman tüketiniz
Afiyet olsun
*5 kg kırmızı biber (etli ve kırmızı rengini seçin)
*12 su bardağı kadar su
Konserve Biber Salçası Tarifi Yapılışı Bu salça oldukça pratik ve lezzetlidir Ben içine tuz koymuyorum Kışın kullanmak için açtığımda buzdolabında 1 hafta kadar dayanıyor Açtıktan sonra kullanamayacak gibiyseniz buzlukta saklayabilir, patates yemeklerinizde, çorbalarınızda buzunu çözdürmeden kullanabilirsiniz Sabah kahvaltılarında bu salçaya yumurta kırabilirsiniz
Biberlerin miktarı çok önemli değildir Ben elimde ne kadar biber varsa o kadar salça yaparım Denemek için az miktarda biberle deneyebilirsiniz Yapanların eline sağlık
Kırmızı biberleri iyice yıkayıp çekirdek kısımlarını ayıklayınız
İri iri doğrayıp uygun bir tencereye alınız
Tencereye 12 su bardağı kadar su koyunuz ve kısık ateşte biberler haşlanıp kaynayana dek tutunuz
Kaynayıp yumuşayan biberleri blenderdan geçiriniz
Tencereyi tekrardan ocağa alınız ve 510 dakika kadar kaynatınız Dilerseniz bu aşamada salçanıza tuz ekleyebilirsiniz
Temiz ve kuru cam kavanozlara biber salçanızı ekleyiniz Hızlıca hiç kullanılmamış yeni kavanoz kapağını kapatınız ve uygun bir yere ters çeviriniz
12 saat boyunca kavanozlarınızı hareket ettirmeden soğutunuz ve uygun yere kaldırmadan önce kapakların hafif içe çökük olmasına dikkat ediniz
Kışın dilediğiniz zaman tüketiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.