elektronikci
FD Üye
Konserve Fasulye (Tavalık) Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg geniş enli fasulye
- Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su
- 3 tane 1.5lt lik kavanoz
Konserve Fasulye (Tavalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyelerin taban kısımlarını ayıklıyoruz.
- Yıkayıp tencereye aldıktan sonra üstünü örtecek kadar suyumuzu koyuyoruz.
- 15 dk harlı ateşte kaynatıyoruz rengi döndüğünde süzgece alıyoruz.
- Soğuk suyla şokluyoruz.
- Süzgeçte süzülene kadar bekleterek uygunca soğutuyoruz.
- Daha sonra kavanozlarımıza fotoğraftaki üzere dik formda sıkıca yerleştiriyoruz.
- Kavanoza alabildiğince su dolduruyoruz kapaklarımızı 2 geri 1 ileri yaparak sıkıştırıyoruz.
- Son olarak tencereye karşıt bir formda koyarak yarısını geçecek kadar su dolduruyoruz ve kapakların çekmesi için kaynatıyoruz.
- Kapaklar çektikten sonra havluyla sararak bekletiyoruz. Bu halde hava almadığı sürece (kapakların uygun çekmesi lazım) 1 sene kadar serin bir ortamda saklayabiliyoruz. İstediğimiz vakit tüketebiliyoruz. Bu türlü yapma sebebim dondurucuya konulduğunda fasulye de oluşan buz kokusu konserve de olmuyor.
- Son olarak ben konservelerimi tavalık olarak hazırladım ancak istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz (yemeklik, kavurmalık) Afiyet olsun ????????.