Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Konserve Fasulye (Tavalık)

Konserve Fasulye (Tavalık)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
konserve-fasulye-tavalik.jpg

Konserve Fasulye (Tavalık) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg geniş enli fasulye
  • Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su
  • 3 tane 1.5lt lik kavanoz

Konserve Fasulye (Tavalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Fasulyelerin taban kısımlarını ayıklıyoruz.
  2. Yıkayıp tencereye aldıktan sonra üstünü örtecek kadar suyumuzu koyuyoruz.
  3. 15 dk harlı ateşte kaynatıyoruz rengi döndüğünde süzgece alıyoruz.
  4. Soğuk suyla şokluyoruz.
  5. Süzgeçte süzülene kadar bekleterek uygunca soğutuyoruz.
  6. Daha sonra kavanozlarımıza fotoğraftaki üzere dik formda sıkıca yerleştiriyoruz.
  7. Kavanoza alabildiğince su dolduruyoruz kapaklarımızı 2 geri 1 ileri yaparak sıkıştırıyoruz.
  8. Son olarak tencereye karşıt bir formda koyarak yarısını geçecek kadar su dolduruyoruz ve kapakların çekmesi için kaynatıyoruz.
  9. Kapaklar çektikten sonra havluyla sararak bekletiyoruz. Bu halde hava almadığı sürece (kapakların uygun çekmesi lazım) 1 sene kadar serin bir ortamda saklayabiliyoruz. İstediğimiz vakit tüketebiliyoruz. Bu türlü yapma sebebim dondurucuya konulduğunda fasulye de oluşan buz kokusu konserve de olmuyor.
  10. Son olarak ben konservelerimi tavalık olarak hazırladım ancak istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz (yemeklik, kavurmalık) Afiyet olsun ????????.
Konserve Fasulye (Tavalık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt