Konserve Garnitur Tarifi İcin Malzemeler
*5 kg bezelye
*2 kg havuc
*2 kg patates
*Tuz
*Su
Konserve Garnitur Tarifi Yapılışı Garniturde ben bezelyenin daha yoğun olmasını daha cok seviyorum O nedenle bezelyeyi daha cok kullandım Siz damak tadınıza gore oranını belirleyebilirsiniz
1
*Oncelik bezelyelerimizi ayıklıyoruz
*Ardından havuc ve patateslerimizi temizleyip kabuklarını soyup minik kup halinde doğruyoruz
*Bezelyelerimizi tencereye alıyoruz
*Uzerini 5 parmak gececek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başlayınca dk tutup 7 dk kaynatıyoruz
*Daha sonra havuclarımızı ekleyip dk tutup 5 dk kaynatıyoruz
*En son patates ve tuzumuzu ekleyip 3 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatmadan hızlı bir sende kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz bir tepsiye
*Hepsini bu şekilde hazırlayıp ustunu ortup 24 saat bir yerde bekletiyoruz
*24 saatin sonunda yumruklarını kontrol edip kilerimize kaldırıyoruz
Not kesinlikle kullanılmamış kapak kullanalım
Not Pişme surelerine dikkat edin Sakın fazla oldurmeyin erir Kaynar şekilde koyduğunuzdan dahada erir aman dikkat edin cok onemli
Not;su kralı az gelirse hazırda kaynamış su bulundurup ekleyebilirsiniz
Benim bu malzemelerden 14 kavanoz garniturum oldu Sizde miktarını kendinize gore ayarlayabilirsiniz
*5 kg bezelye
*2 kg havuc
*2 kg patates
*Tuz
*Su
Konserve Garnitur Tarifi Yapılışı Garniturde ben bezelyenin daha yoğun olmasını daha cok seviyorum O nedenle bezelyeyi daha cok kullandım Siz damak tadınıza gore oranını belirleyebilirsiniz
1
*Oncelik bezelyelerimizi ayıklıyoruz
*Ardından havuc ve patateslerimizi temizleyip kabuklarını soyup minik kup halinde doğruyoruz
*Bezelyelerimizi tencereye alıyoruz
*Uzerini 5 parmak gececek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başlayınca dk tutup 7 dk kaynatıyoruz
*Daha sonra havuclarımızı ekleyip dk tutup 5 dk kaynatıyoruz
*En son patates ve tuzumuzu ekleyip 3 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatmadan hızlı bir sende kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz bir tepsiye
*Hepsini bu şekilde hazırlayıp ustunu ortup 24 saat bir yerde bekletiyoruz
*24 saatin sonunda yumruklarını kontrol edip kilerimize kaldırıyoruz
Not kesinlikle kullanılmamış kapak kullanalım
Not Pişme surelerine dikkat edin Sakın fazla oldurmeyin erir Kaynar şekilde koyduğunuzdan dahada erir aman dikkat edin cok onemli
Not;su kralı az gelirse hazırda kaynamış su bulundurup ekleyebilirsiniz
Benim bu malzemelerden 14 kavanoz garniturum oldu Sizde miktarını kendinize gore ayarlayabilirsiniz