nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Konserve Mantar Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram minik yükseklik kültür mantarı
*5 adet karanfil
*5 adet tane karabiber
*3 adet defne yaprağı
*1 ya da 2 yemek kaşığı kalın tuzlu
*Yeteri değin sirke
Konserve Mantar Tarifi Yapılışı Mantarları bol suda yıkayın İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin
Pak bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını koyun Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin Üstünü defne yaprağı ile kapatın
Salamurası için: Kavanoza koyacağınız suyun 31 ’i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın, tuzun erimesini sağlayın Soğuduktan sonra kavanozun içine boşaltın ve ağzını sımsıkı kapatın
Mantar turşusu bir gün sonra yenmeye hazırdır
*500 gram minik yükseklik kültür mantarı
*5 adet karanfil
*5 adet tane karabiber
*3 adet defne yaprağı
*1 ya da 2 yemek kaşığı kalın tuzlu
*Yeteri değin sirke
Konserve Mantar Tarifi Yapılışı Mantarları bol suda yıkayın İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin
Pak bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını koyun Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin Üstünü defne yaprağı ile kapatın
Salamurası için: Kavanoza koyacağınız suyun 31 ’i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın, tuzun erimesini sağlayın Soğuduktan sonra kavanozun içine boşaltın ve ağzını sımsıkı kapatın
Mantar turşusu bir gün sonra yenmeye hazırdır