Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konserve Zeytinyağlı Sarma

Konserve Zeytinyağlı Sarma
0
86

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet maydanoz
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet soğan
  • 1 su bardağı prinç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Baharat (tuz karabiber pulbiber)
  • 1 çay bardağı sumak
  • 1.5 su bardağı sıcak su (sumak için)
  • Yaprak

Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pişirmeden iç harcını hazırlıyorum. Maydanozu, domatesi (Yazdan konserve kullandım) soğan ve biberleri sırayla blenderdan çok küçük olmayacak biçimde geçirip geniş tepsime koydum.
  2. Üzerine yeterlice yıkadığım pirinçleri ekledim sonrasında salça baharatlar ve zeytinyağını da dahil ederek uygunca güzelce karıştırdım.
  3. Öncelikle tuzlu yaprakları sıcak suya koyuyorum.
  4. Yaprakları hazırladığım iç harçla sarıp, sırayla konservelere çiğden sıralıyorum.
  5. Çok sık olmayacak formda yaprak sarmalarını güzelce sıralıyorum.
  6. En son kalan iç harcın suyunu konservelere hisse ediyorum.
  7. Her bir konserveye 1. 5 su bardağı suyla ıslattığım sumağın suyuyla, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ağızlarını sıkıca yeni kapaklarla kapatıyorum.
  8. Büyük bir tencereye kapakları alta bakacak biçimde sıralayıp tencerenin içini yarısından fazla su dolduruyorum, su kaynamaya başlayınca 45-50 dk kadar daha kısık ateşte pişirip, konserveleri aksi formda tezgaha bırakıyor.
  9. Üzerine bez örtüp soğumasını sağlıyorum. Güzelce soğuduktan sonra düz çevirip kapakların açılıp açılmadığını denetim edip buzdolabına kaldırıyorum.
  10. Serin kuru yerde de koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu formül ramazanda, uzun seyahatlerde, uzaklarda okuyanlara, çalışan insanlara, annelere vs büyük kolaylık sağlıyor.
Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)3 adet orta uzunluk soğan4-5 diş sarımsak2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)1,5 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıKarabiberToz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler Yaklaşık yarım kg yaprak1 su bardağı pirinç1 tatlı kaşığı salça1 adet büyük boy kuru soğanTuzKarabiberAz pulbiberAz toz kırmızı biberLimonZeytinyağı yaklaşık 1 çay bardağıMaydanoz Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı İç materyali; 2 su bardağı pirinçYarım demek maydanoz2 adet domates1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı zeytinyağı2 adet kuru soğanKarabiberTuzKuru naneYarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk pişmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı pirinç1 su bardağı zeytinyağı5 adet orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı toz şekerKuru nane Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yaprakları yıkayın. Soğanları yemeklik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Zeytinyağlı Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 400 gram yaprak4 su bardağı sıcak suLimon dilimleri İç harcı için: 2,5 su bardağı pirinç1 adet büyük uzunluk soğanYarım limon4 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı nar ekşisiTuzKarabiberKimyonPulbiber Zeytinyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt