Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet soğan
- 1 su bardağı prinç
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Baharat (tuz karabiber pulbiber)
- 1 çay bardağı sumak
- 1.5 su bardağı sıcak su (sumak için)
- Yaprak
Konserve Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pişirmeden iç harcını hazırlıyorum. Maydanozu, domatesi (Yazdan konserve kullandım) soğan ve biberleri sırayla blenderdan çok küçük olmayacak biçimde geçirip geniş tepsime koydum.
- Üzerine yeterlice yıkadığım pirinçleri ekledim sonrasında salça baharatlar ve zeytinyağını da dahil ederek uygunca güzelce karıştırdım.
- Öncelikle tuzlu yaprakları sıcak suya koyuyorum.
- Yaprakları hazırladığım iç harçla sarıp, sırayla konservelere çiğden sıralıyorum.
- Çok sık olmayacak formda yaprak sarmalarını güzelce sıralıyorum.
- En son kalan iç harcın suyunu konservelere hisse ediyorum.
- Her bir konserveye 1. 5 su bardağı suyla ıslattığım sumağın suyuyla, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ağızlarını sıkıca yeni kapaklarla kapatıyorum.
- Büyük bir tencereye kapakları alta bakacak biçimde sıralayıp tencerenin içini yarısından fazla su dolduruyorum, su kaynamaya başlayınca 45-50 dk kadar daha kısık ateşte pişirip, konserveleri aksi formda tezgaha bırakıyor.
- Üzerine bez örtüp soğumasını sağlıyorum. Güzelce soğuduktan sonra düz çevirip kapakların açılıp açılmadığını denetim edip buzdolabına kaldırıyorum.
- Serin kuru yerde de koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu formül ramazanda, uzun seyahatlerde, uzaklarda okuyanlara, çalışan insanlara, annelere vs büyük kolaylık sağlıyor.