Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konya Usulü Su Böreği

Konya Usulü Su Böreği
0
56

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
konya-usulu-su-boregi.jpg

Konya Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 6 adet yumurta
  • 1 avuç tuz
  • Biraz sıvı yağ (1 çay bardağına yakın)
  • 1 çay bardağı su
  • 5 su bardağı un (Yavaş ilave)
İçi için;
  • 500 gram kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Konya Usulü Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru hazırlıyoruz. Hamur yoğurma kabına 6 yumurtayı kırıyoruz. 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. 5 su bardağı unu ise yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuruyoruz (Biraz sert bir hamur oluyor)
  2. Hamurun 2 tanesi diğerlerine göre biraz daha küçük olacak şekilde toplamda 10 bezeye ayırıyoruz (Bu iki küçük beze böreğin üstüne ve altına açacağımız yufka olacak)bezeleri üzeri kapalı olacak şekilde 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Bir tencereye kıymayı alıp kavuruyoruz. Küçük doğradığımız soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Bezeleri teker teker bol un ilavesiyle açıp böreği pişireceğimiz sininin büyüklüğünde yufka haline getiriyoruz ve açtığımız yufkaları üstüste koyuyoruz. 2 küçük bezeyi açıp katlayıp ayrı bir yere koyuyoruz.
  5. Üstüste açıp koyduğumuz yufkaları tam ortadan çapraz şekilde 2 kere kesip 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  6. Büyük bir tencerede su kaynatıyoruz. Kaynayan suya 2 yemek kaşığı tuz ve birkaç damla sıvı yağ ekliyoruz.
  7. Böreği pişireceğimiz siniyi sıvı yağ ile yağladıktan sonra çörek otu serpiyoruz. Katlayıp ayırdığımız yufkanın birini yağlamış olduğumuz sininin tabanına seriyoruz.
  8. Dörde böldüğümüz yufkaları teker teker kaynayan suya atıp 1 dakika kadar haşlayıp sudan çıkarıyoruz.
  9. Daha sonra soğuk suya atıp çıkarıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Suyunu süzdüğümüz yufkayı tepsiye döşüyoruz. Yufkaların yarısına aynı işlemi uyguluyoruz (Arada bir suyu yenilemeliyiz)
  10. Yufkaların yarısı bitince hazırladığımız kıymalı iç harcını yufkaların üstüne koyuyoruz. Üzerine ince doğradığımız bir demet maydanozu da koyuyoruz.
  11. İç harcımızı yaydıktan sonra geriye kalan yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Yufkalar bitince ayırıp katladığımız diğer yufkayı da en üste seriyoruz.
  12. Ocağın dört gözünü de kısık ateşte açıp yavaş yavaş ara ara çevirerek böreği pişiriyoruz.
  13. Alt kısmı pişince bir başka tepsi yardımıyla ters çevirip tekrar yağlayıp çörek otu serptiğimiz tepside diğer yüzünü aynı şekilde pişiriyoruz (Büyük bir bıçak yardımıyla alt kısmın pişip pişmediğini kontrol edebiliriz)
  14. Tamamen piştikten sonra kareler şeklinde kesip sıcak servis ediyoruz. Tercihen bir kısmını ya da tamamını peynirli de yapabiliriz.
Konya Usulü Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt