Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağından bir parmak eksik bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Kıyılmış maydanoz
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- Biraz tuz
Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza bir tane soğanı ince olacak şekilde robottan geçiriyoruz.
- Kıyma ,bulgur ,irmik,yumurta, maydanoz, un ve baharatlar ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Tepsinin altına biraz un serpip fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz arada bi sallıyoruz yapışmaması için.
- Tencereye bi tane soğanı doğruyoruz güzelce kavrulsun .
- Sonra salçasını ekliyoruz kavuruyoruz ,suyunu ekliyoruz tuzunu atıyoruz.
- Suyu kaynadıktan sonra nohutunu köftesini döküyoruz birlikte biraz daha kaynayıp özleşip pişsinler.
Afiyet olsun.
Konya Usulü Topalak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı