Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konya’nın Meşhur Su Böreği

Hoş geldin! kazimdemir tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Konya’nın Meşhur Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Konya’nın Meşhur Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 ya da 3 yumurta ben tepsim orta boy olunca 3 yumurta kullandım
*Yumurtanın 1 i tepesinden kırılır için boşaltılan boş yumurta kabıyla kaç adet yumurta kırdıysanız o kadar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
*Tereyağı (Erimiş)
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Maydanoz

Konya’nın Meşhur Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur
*8 beze yapılır Yarım saat dinlendirilir Bezeler tepsinizin büyüklüğüne göre açılır
*Açılan bezeler bir sofra bezi ya da gazetenin üzerine serilir
*Kuruması için Ben sofra bezine serdim
*Onlar kururken siz o arada kıymalı harcı yapın
*Az bir sıvı yağ da ayçiçek yağı, soğanı kavurun Kıymayı ilave edin etin rengi kahverengi olunca tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın
*Sonra üzerine doğranmış maydanozu atın
*Bir tencereye su koyun suyu kaynatın suya bir buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edin
*Tepsiyi fırında pişirecekseniz ( ben fırında pişirdim, ocağın üzerinde dört gözü yakıp altına tereyağı ekleye ekleye de pişiriliyor) tepsiyi yağlayın
*Tüm yufkanın birini serin tepsiye 2 tüm yufkanın biri alta diğeri üste serilecek kalan 6 yufkayı dörde bölüp ilkin kaynar suya sonra soğuk suya atıp tepsiye diziyoruz
*Sonra erittiğimiz tereyağından birer kaşık her katın arasına gezdiriyoruz
*3 kat böyle döşüyoruz 3 katta (alttaki tüm yufka hariç onu saymiyoruz ) kıymalı harcı koyup son 3 yufkayı da dörde bölüp ilkin sıcak suya batırıp sonra soğuk suya batırıp çıkartarak döşeyin
*Püf noktası: yufkayı soğuk suya attığınızda yufka toplanır eliniz yırtmadan suyun içinde açıp soğuk sudan da bir delikli plastik ya da metal ters çevrilmiş kevgirin üzerine yufkayı koyun suyu süzülsün
*Son tüm yufkayı üzerine kapatıp
*Üzerine ya erimiş tereyağı ya da tüm ufak kesilmiş tereyağı serpip çörekotu dökerek önceden ısıtılmış fırında 175 ya da 200 derecede fırıniniza göre koyup üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt