Köpüş Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Damla çikolata
Köpüş Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yoğurma kabına margarin, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştıralım .
- Sonra unumuzu azar azar ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşaklığa geldiğinde hamuru ikiye ayırıp bir modülüne unu ekleyip bir kesimine da kakaoyu ekleyelim.
- İkisinin yumuşaklığının tıpkı olması kıymetli.
- Son olarak iki hamurumuzu da merdane ile açıp kalp biçimler elde edelim.
- Kakaolu kalp formları ortadan keserek kulak yapalım.
- Damla çikolata ile burun ve göz yaparak 180 derecede kızarana kadar pişirelim????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.