Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kopyacı Hocaya Kötü Haber

Kopyacı Hocaya Kötü Haber
0
79

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Kopyacı Hocaya Fena Haber

Danıştay 1 Dairesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine cevap anahtarı tedarik eden öğretim üyesinin yargılanması gerektiğine karar verdi

Danıştay 1 Dairesi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine yanıt anahtarı tedarik eden öğretim üyesinin “görevi kötüye göstermek suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi
Danıştay ’ın verdiği karar sonrası CB adlı öğretim üyesi, Hukuk Fakültesinde ticaret hukuku 1 final sınavında kopya çeken iki öğrenciye sınav öncesinde soru kağıdı ve kısa yanıt anahtarı karşılamak suretiyle görevi istismar etme suçu iddiasıyla yargılanacak

Rektörlükçe oluşturulan komite, CB hakkında meni mantıklı düşünme kararı verdi Karara itiraz eden olmayınca, yasa gereği kendiliğinden temyiz edildi Temyiz edilen kararı inceleyen Danıştay, öğrencilerin kopya çekmesine yardım eden öğretim üyesinin yargılanması gerektiğine karar verdi

Kararda şöyle denildi:

“Kopyada yakalanan öğrencilerin ifadelerinde, şüpheliyle ayrı zamanlarda mektep dıştan görüştükleri ve yemek yemek yediklerini belirttikleri, böylece belirsiz kadar sınav soru kağıdı ile kısa cevaplarının öğrencilere tedarik edildiği yolunda tatmin edici kararsızlık bulunduğu, böylece şüphelinin, üstüne atılı suçu işlediğini doğrulayacak ve hakkında millet davasının açılmasını gerektirecek yeterli kanıtın dosyada mevcut olduğu anlaşıldığından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünce oluşturulan Yetkili Kurulun sayısız meni mantıklı düşünme kararının bozulmasına, şüphelinin ihtiyaçu muhakemesine ve eylemine uyan TCK nun 257 maddesi uyarınca yargılanmasına oybirliğiyle karar verildi
Danıştay ’ın bu kararının arkasından, öğrencilere kopya veren öğretim üyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılacak *

858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt