Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kor Kete

Kor Kete
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kor-kete-3.jpg

Kor Kete Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarılar üzerine sürülecek, beyazları içinde kullanıcaz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 4 su bardağı un kullandım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıcaz. Unu denetimli kullanmakta yarar var
İç materyalleri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Dövülmüş karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı bir avuç kadar ceviz içi atabilirsiniz

Kor Kete Tanımı Yapılışı

  1. Ilık süt ve mayayı şeker katarak kabartalım.
  2. Öteki gereçleri de yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim.
  3. Hamurun bir tarafta mayalanması beklerken iç üretimine geçelim. Sıvı yağ ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp küçük çay bardağı büyüklüğünde elinizle açıp ortasını çok incelemeden hazırladınız içten koyup kapatalım.
  5. Yuvarlak hal verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  6. Üzerlerini yavaşça bastıralım.
  7. Yumurta sarısı ve çörek otunu döktükten sonra tepside mayalanması için bekleyelim.180-200 derecede pişiriyoruz.
  8. Üzerler nar üzere kızarınca servise hazırdır. Deniyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt