Kore Mutfağından Kaşarlı Sosis Çubuğu Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane sosis
- 500 gram kaşar peyniri
- 150 gram un
- Yarım bardak süt
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ekmek kırıntısı
- Sıvı yağ
Kore Mutfağından Kaşarlı Sosis Çubuğu Tanımı Yapılışı
- Sosisleri ortadan ikiye kesiyorum.
- Peyniri kalın dilimlere kesiyorum mümkünse sosis kadar olabilir.
- Kestiğim peyniri ve sosisi tahta çubuklara takıyorum birinci evvel sosisi sonra peyniri.
- Öbür taraftan bir kaba ununu, yumurtayı, sütü, tuzunu koyup yeterlice katıştırıyorum.
- Cıvık kek hamurundan az bişey daha cıvık olursa kâfi akıcı bir hamur elde edeceğiz.
- Hazırladığım sosisleri hamurun içine koyup her tarafına gelecek formda yeterlice bekleyeceğiz ve hazırladığım ekmek kırıntısı tabağına alıp güzelce ekmeklere buluyoruz.
- Elimizin yardımıyla düzelterek kenara bırakacağız bir beş on dakika kadar.
- Bu ortada başka tarafta yağımızı kızdırıp orada hazırladığımız sosisleri 2-3 dakika çevirerek kızartacağız.
Kore Mutfağının en sevilen sokak yemeklerinden bir tanesi.