Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla)

Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla)
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kori-soslu-kremali-tavuklu-mantar-yumusacik-kivamiyla.jpg

Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk göğsü yada kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 kuru soğan
  • 1 kutu krema (200gr)
  • Sıvıyağ
  • Köri baharatı
  • Tuz ,karabiber

Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuşbaşı olarak doğradığımız tavuklar yıkanır ve kızgın tavaya koyulur.
  2. Orta ara karıştırılarak pişirilir.
  3. Sonra mantarlar limonlu ve sirkeli suda biraz bekletilir.
  4. Yıkanan mantarların güzelce kabukları soyulur.
  5. İstenilen biçimde orta uzunlukta doğranır.
  6. Pişen tavuğun üzerine mantarlar ek edilir.
  7. Mantarda suyunu saldıktan sonra çekmesi için orta ateşte pişirilir.
  8. Bu kademede soğanlar küp küp doğranır ve suyu çekilen yemeğe bir ölçü sıvı yağ ile soğan eklenir.
  9. Güzelce kavrulmaya bırakılır.
  10. Pişmiş tavukların üzerine köri tuz karabiber eklenir arkasında 1 kutu krema ek edilir 7-8 dakika daha piştikten sonra istenirse maydanoz koyulabilir.
  11. Ocaktan alınır. Sıcak servise hazırdır afiyet olsun☺️????❤️????.
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt