Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü yada kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola
- 400 gram kültür mantarı
- 1 kuru soğan
- 1 kutu krema (200gr)
- Sıvıyağ
- Köri baharatı
- Tuz ,karabiber
Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı olarak doğradığımız tavuklar yıkanır ve kızgın tavaya koyulur.
- Orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Sonra mantarlar limonlu ve sirkeli suda biraz bekletilir.
- Yıkanan mantarların güzelce kabukları soyulur.
- İstenilen biçimde orta uzunlukta doğranır.
- Pişen tavuğun üzerine mantarlar ek edilir.
- Mantarda suyunu saldıktan sonra çekmesi için orta ateşte pişirilir.
- Bu kademede soğanlar küp küp doğranır ve suyu çekilen yemeğe bir ölçü sıvı yağ ile soğan eklenir.
- Güzelce kavrulmaya bırakılır.
- Pişmiş tavukların üzerine köri tuz karabiber eklenir arkasında 1 kutu krema ek edilir 7-8 dakika daha piştikten sonra istenirse maydanoz koyulabilir.
- Ocaktan alınır. Sıcak servise hazırdır afiyet olsun????????.