Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 200 gram mantar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Rondodan geçirilmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı köri
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk ve vazgeçilmezi köri sosunun eşsiz lezzeti.
- Önce yemeklik doğranmış soğanı yağda kavuralım. İnce ince kıydığımız sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Küp küp doğranmış tavuk etimizi ekleyip, iyice pişirelim.
- İnce ince doğradığımız mantar ve biberimizi de ekledikten sonra, baharatlarımızı ilave edelim ve pişen yemeğimizi kenara alıp sosumuzu hazırlayalım.
- Rondodan geçirip un haline getirdiğimiz yulaf ezmemizi tavada kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra üzerine süt, köri ve sarımsak tözümüzü ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Pişen sosumuzu tavuk etimize ekleyip karıştıralım ve bir iki dk daha ateşte pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.