Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 4 kesim tavuk göğsü
- 400 gr mantar
- 1 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı köri masala (Hint baharatı) zerdeçal tuz
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıcak su
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğra ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavurmaya başla, tavuklar sularını salıp tekrar çekmeye başladığında, doğradığın mantarları da ekleyip kavur. Biberleri ve soğanları julyen doğra tavuk ve mantar soteye ekle kavur.
- Körili sos için; sos tenceresine yağları ekle ve unuda ekle kokusu çıkana kadar kavur. Sütü yavaş yavaş ekle ve kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişir.
- Kaynayan sosa baharatları ve sıcak suyu ekle 5 dakika daha pişirip sosu tavuk sote ile karıştırır. 5 dakika hepsini bir pişir. Sıcak olarak servis et. Afiyet olsun.