Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köri Soslu Mantarlı Tavuk

Köri Soslu Mantarlı Tavuk
0
34

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kori-soslu-mantarli-tavuk.jpg

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 4 kesim tavuk göğsü
  • 400 gr mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köri sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı köri masala (Hint baharatı) zerdeçal tuz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıcak su

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk etlerini kuşbaşı doğra ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavurmaya başla, tavuklar sularını salıp tekrar çekmeye başladığında, doğradığın mantarları da ekleyip kavur. Biberleri ve soğanları julyen doğra tavuk ve mantar soteye ekle kavur.
  2. Körili sos için; sos tenceresine yağları ekle ve unuda ekle kokusu çıkana kadar kavur. Sütü yavaş yavaş ekle ve kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişir.
  3. Kaynayan sosa baharatları ve sıcak suyu ekle 5 dakika daha pişirip sosu tavuk sote ile karıştırır. 5 dakika hepsini bir pişir. Sıcak olarak servis et. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt