Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köri Soslu Tavuk Dünyası

Köri Soslu Tavuk Dünyası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kori-soslu-tavuk-dunyasi.jpg

Köri Soslu Tavuk Dünyası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 modül tavuk göğsü
  • 1 kutudan sıvı krema
  • Tuz
Tavukları soslamak için:
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
Makarnası için:
  • Su makarnayı haşlamak için
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paketten biraz fazla makarna
Makarnanın sosu için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Salatası için:
  • Marul
  • Taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı konserve mısır
  • 1 adet yeşil biber
  • Domates
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Köri Soslu Tavuk Dünyası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklar ister küp küp ister külün formunda doğranıp fermuarlı buzluk poşetine konulur.
  2. Üzerine baharatlar, zeytinyağı ,rendelenmiş soğan ve sarımsak eklenip poşetin içinde uygunca karıştırıp en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  3. Makarna için tencereye su ve zeytinyağı alınıp kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra makarna ve tuz eklenip pişene kadar orta sıra karıştırılır.
  5. Makarnanın sosunu hazırlamak için büyük bir tavaya krema ve zeytinyağı alınıp ısıtılır.
  6. Daha sonra baharatlar eklenip ocaktan alınır.
  7. Makarna piştikten sonra üzerine soğuk su gezdirilerek süzgeçten geçirilip kremalı sosun üzerine ek edilip karıştırılır.
  8. Salatayı tarife gerek yok kolay zati????
  9. Bütün gereç istenilen büyüklükte doğranıp derin bir kasede tuz, limon ve zeytinyağı ile birlikte karıştırılır.
  10. Tavuklar 2 saatin sonunda uygun bir tavada bir birine yapışmayacak formda artlı önlü kızartılır.
  11. Bir birine yapışmayacak halde pişirirseniz hem sulanmaz hem daha yumuşak olur hem de daha lezzetli oluyor.
  12. Pişen tavukları bi tabağa alıp kalan tavuklar da tıpkı halde pişirilir.
  13. Tavukların hepsi piştikten sonra tavukların hepsini tavaya alıp üzerine krema ve tuz eklenip tavuklar kremayı yeterlice çektikten sonra istenilen biçimde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt