Köri Soslu Tavuk Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram tavuk
- 1 kutu barilla penne rigate makarna
- köri sos
- Zeytinyağ
- Tuz, kekik
- 1 diş sarımsak
- Krema
- 1 adet havuç
- Kıvırcık marul
- Çeri domates
- Siyah zeytin
Köri Soslu Tavuk Makarna Tanımı Yapılışı
- Tavuğu küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağ, köri ve biraz kekikle yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
- Sonrasında ısınmış tavaya 1 tatlı kaşığı yağ ekleyip tavuklarımızı suyunu salmayacak şekilde soteliyoruz.
- Küçük bir kaseye ayrıyeten köri sosu ve zeytinyağı hazırlıyoruz.
- Tavuğun pişmesine yakın üzerine döküyoruz.
- İsteğe göre biraz krema ekliyoruz.
- Tencerede başladığımız makarnaların üzerine de köri sosu ekliyoruz.
- Piştikten sonra suyunu süzerek kremamızla karıştırıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.