Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola (İnceltilmiş)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Köri Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı kabımıza alıp, üzerine yağ, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek tavuklara güzelce yedirelim. Üzerini streçleyerek bu halde bir kaç saat marine olması için bekletelim.
- Sosu için; tencereye tereyağını alalım ve eritelim. Unu ekleyelim ve karıştıralım karıştırmaya devam ederken bir taraftan da sütü ekleyelim.
- Akabinde tuz, zerdeçal, karabiber ve köriyi ekleyerek karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca sosumuzu ocaktan alalım.
- Marine ettiğimiz tavuklarımızı bir tavada kızartalım ve servis tabağımıza alalım.
- Üzerine sosumuzu gezdirip, servis edelim???????????? Afiyet olsun ????