Köri Soslu Tavuklu Makarna Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket kalem makarna
- Yeteri kadar su
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 modül tavuk göğsü
- Yarım kapya biber
- Yarım yeşil biber
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Köri Soslu Tavuklu Makarna Tanımı Yapılışı
- Uygun bir tencereye suyumuzu dolduralım kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya makarnalarımızı ek edip içerisine zerdeçal, köri ve tuz ekleyip haşlanmasını bekleyelim.
- Bu ortada tavuğumuzu ve biberlerimizi jülyen doğrayalım.
- Uygun bir tavaya yağımızı alıp tavukları ve biberleri de ek edip soteleyelim.
- Akabinde kremamızı tavukların üzerine dökelim köri ve tuzunu da ekleyip ortada bir karıştırarak krema hafif yoğunlaşana kadar pişirelim.(en 5 dk kadar pişirelim. Haşlanan makarnayı süzelim lakin makarna da sıcak olmalı körili tavuklarımız da. ).
- Akabinde makarnanın üzerine tavuklarımızı katalım karıştıralım ve servis edelim.
Not: İsteğe bağlı tavuklarımıza kekik ekleyebilirseniz . Görüntülü anlatım instgram sayfamda ????.