Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote (Favoriniz Olacak)

Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote (Favoriniz Olacak)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler


Köri marinasyonu için;
  • 2 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 3- 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 kg mantar
  • 5 – 6 adet kırmızı kapya biber
  • 5-6 adet çarliston biber
  • 10 -12 adet arpacık soğan
  • Sıvıyağ

Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları yıkayıp köri marinasyonundaki tüm gereçleri koyup dolaba dinlenmesi için bırakın.
  2. Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın doğrayın. (mantarları suda bekletirseniz çok kararacaktır yıkama sürecinden sonra çabucak kurulayın. ).
  3. Arpacık soğanları soyun biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  4. Biraz sulu olsun isterseniz iki kuşbaşı doğranmış domates ekleyebilirsiniz.
  5. Tavanızı ocağın büyük yerinde az yağ koyarak düzgünce ısıtın.
  6. Marine edilen tavukları dökün pişirin.
  7. Suyunu düzgünce çeken tavuklara doğranmış mantarları ek edin tuz koymayın çok sulandırır.
  8. Mantarlar suyunu bi ölçü salacaktır çekene kadar pişirip ikili karışımı bir kaba alın.
  9. Aynı tavaya az sıvıyağ ekleyerek arpacık soğanları biraz pembeleşinceye kadar pişirin.
  10. Biberleri de ekleyin.
  11. İyice karamelize formda kızarana kadar pişirin.
  12. Kenara aldığımız mantarları üzerine döküp karışımın birbirine girene kadar soteleyin.Sotemiz hazır.
Afiyet olsun ????️????.

Köri Soslu Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü700 gram mantar15-20 adet arpacık soğan5-6 adet yeşil biber1 yemek kaşığı salça3 adet doğranmış domates (Ben doğranmış şişe domates kullandım )1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4 kesim tavuk göğsü400 gr mantar1 adet sivri biber2 adet kırmızı biber1 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ Köri sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı köri masala (Hint baharatı) zerdeçal tuz1,5 yemek kaşığı un2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Sütle Mantarlı Tavuklu Sote Tanımı İçin Malzemeler 10 adet mantar1 adet tavuk göğsü1 su bardağı süt1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı köri2 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı zeytinyağı Sütle Mantarlı Tavuklu Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Uygun bir tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram kültür mantarı1 adet tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış. yaklaşık 500 gram kadar)1 adet orta uzunluk soğan3 adet yeşil sivri biber1 adet kırmızı biber (kapya)2 diş sarımsak2 adet orta uzunluk domatesPul biber, karabiber, tuz,2 çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü yada kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola400 gram kültür mantarı1 kuru soğan1 kutu krema (200gr)SıvıyağKöri baharatıTuz ,karabiber Köri Soslu Kremalı Tavuklu Mantar (Yumuşacık Kıvamıyla) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,746Kullanıcılar
CGRSon üye
Üst Alt