Köri Ve Fesleğen Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 bardak süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı fesleğen baharatı
- 1 tutam kereviz yaprağı
- 1 et bulyon
- 1 yemek kaşığından biraz az un
- Tuz
- Karabiber
Köri Ve Fesleğen Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnayı suda haşlayın diğer bir tencerede tereyağını eritiyoruz üzerine 1 bardak süt koyup, bir taşım kaynatıyoruz.
- Sonra köri ve fesleğen baharatını et bulyon koyarak karıştırıyoruz karıştıktan sonra 1 yemek kaşığından biraz az unu koyup, karıştırıyoruz.
- Biraz kaynadıktan sonra koyu bir kıvam alacak unu da topaklanmasını diye daima ezerek karıştırın. 5-6 dakika kadar pişirin.
- Sonrasında haşlayıp, süzdüğünüz makarnaların içine katarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.