Resimli Korili Kalamar Tarifi
Korili Kalamar Tarifi
Korili Kalamar yapılışı
Korili Kalamar nasıl yapılır
Korili Kalamar Tarifi Resimli
imageskorilikalamartarifiresimli5ad452c327bfc
Malzemeler
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 corba kaşığı kori
4 diş sarımsak
Terbiye icin
1 corba kaşığı soda, 1 corba kaşığı şeker, ½ limonun suyu
Yapılışı
Balıkcınıza kalamarları temizletip kılıclarını cıkartın Kalamarların uzerine soda, şeker ve limon karışımını dokerek yoğurun Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin Sonra tekrar yıkayın Kalamarların once bacaklarını ayırın ve sonra govdeyi tek tarafından keserek acın Keskin bir bıcakla uzerini cizin ve kenarlarını centikleyin Bir kaba alın Başka bir kapta zeytinyağı ve koriyi karıştırın Sarmısakları ayıklayıp dovdukten sonra bu karışıma ilave edin Kalamarların govde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin Sıcak servis yapın
Not
Kalamarları kızartmak icin kapaklı tava veya fritoz kullanın, su iceriği fazla olduğundan etrafa yağ sıcratabilir
Korili Kalamar Tarifi
Korili Kalamar yapılışı
Korili Kalamar nasıl yapılır
Korili Kalamar Tarifi Resimli
imageskorilikalamartarifiresimli5ad452c327bfc
Malzemeler
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 corba kaşığı kori
4 diş sarımsak
Terbiye icin
1 corba kaşığı soda, 1 corba kaşığı şeker, ½ limonun suyu
Yapılışı
Balıkcınıza kalamarları temizletip kılıclarını cıkartın Kalamarların uzerine soda, şeker ve limon karışımını dokerek yoğurun Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin Sonra tekrar yıkayın Kalamarların once bacaklarını ayırın ve sonra govdeyi tek tarafından keserek acın Keskin bir bıcakla uzerini cizin ve kenarlarını centikleyin Bir kaba alın Başka bir kapta zeytinyağı ve koriyi karıştırın Sarmısakları ayıklayıp dovdukten sonra bu karışıma ilave edin Kalamarların govde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin Sıcak servis yapın
Not
Kalamarları kızartmak icin kapaklı tava veya fritoz kullanın, su iceriği fazla olduğundan etrafa yağ sıcratabilir