
Körili Kremalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket oba makarna
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 lt su (makarnayı haşlamak için)
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Körili Kremalı Makarna Tanımı Yapılışı
- Suyu tencereye alalım içerisine tuzu ekleyip kaynatalım.
- Kaynamakta olan suyun içine makarnaları boşaltıp orta ateşte 20 dk haşlayalım.
- Haşlanan makarnaları süzüp soğuk sudan geçirelim.
- Makarnaların yapışmaması için çok önemli.
- Farklı bir tencereye yağımızı koyalım üzerine piyaz şeklinde doğradığımız soğanları ek edip, 3 dk çevirerek kavuralım.
- 1 paket kremayı üzerine döküp içine köriyi ekleyelim daha sonra haşlanan makarnalarıda ekleyip karıştıralım. Makarnamız hazır.
- Tabağa aldığımız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????????????.