Körili Makarna Ve Tavuk Fileto Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğüsü fileto
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bul biber ve acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay zeytin yağı
- 2 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Körili Makarna Ve Tavuk Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sos için bütün gereçleri çukur bir kapta karıştıralım.
- Tavuk göğsünü biraz inceltip sosun içene koyalım.
- Yarım saat dinlendirelim.
- Sonra kızgın ızgara tavada önlü gerili pişirelim. (isteyen olağan tavada pişirilebilir)
- Makarnanın hamuru için uygun bir kasede bütün gereçleri karıştıralım hafif sert bir hamur elde edelim .
- Tezgahta mantı hamuru üzere açalım erişte biçiminde uzun ince keselim.
- Tencereye 1 litreye yakın su kaynatalım suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı köri ekleyelim .
- 10 dakika kadar haşlayalım ,etin yanında servis edelim afiyet olsun .