
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kornişon
- 1 çay bardağı sirke
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kayatuzu
- 1 tatlı kaşığı limontuzu
- 1 küp şeker
- Sıcak su
- 1 kg kavanoz
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu şekilde turşu kurduğunuz hiç bozulma yapmayacaktır. Uzun süre kıtırlığını koruyacaktır.
- Kornişonları bir gece suda bekletelim. İçerisindeki tozları kumları gitsin. Sonra süzelim.
- Sap kısımlarını kesip kavanoza ince sarımsak sonra kornişonları dizelim.
- Dizme işlemi bittikten sonra üzerine tuz,limontuzu,küpşeker ve sirkeyi dökelim.
- Çaydanlıkta veya kettle da şu kaynatıp kaynar bir şekilde dökelim.
- Kapağını kapatıp ters çevirelim.
- 15 günde turşumuz hazır.Turşumuzu tüketeceğimiz zaman kapağı açıldığında dolapta muhafaza edelim.