Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kornişon Turşu (Kütür Kütür)

Kornişon Turşu (Kütür Kütür)
0
58

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kornison-tursu-kutur-kutur.jpg

Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon
1 litrelik kavanoz için
  • 1 çay bardağı sirke
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kayatuzu
  • 1 tatlı kaşığı limontuzu
  • 1 küp şeker
  • Sıcak su
  • 1 kg kavanoz

Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu şekilde turşu kurduğunuz hiç bozulma yapmayacaktır. Uzun süre kıtırlığını koruyacaktır.
  1. Kornişonları bir gece suda bekletelim. İçerisindeki tozları kumları gitsin. Sonra süzelim.
  2. Sap kısımlarını kesip kavanoza ince sarımsak sonra kornişonları dizelim.
  3. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine tuz,limontuzu,küpşeker ve sirkeyi dökelim.
  4. Çaydanlıkta veya kettle da şu kaynatıp kaynar bir şekilde dökelim.
  5. Kapağını kapatıp ters çevirelim.
  6. 15 günde turşumuz hazır.Turşumuzu tüketeceğimiz zaman kapağı açıldığında dolapta muhafaza edelim.
Kornişon Turşu (Kütür Kütür) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt