Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kornişon salatalık
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 10 tane kuru nohut
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı salamura tuz
- 5 tane limon tuzu tanesi (benim limon tuzum iri)
- 1 buçuk baş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıkları iyice yıkadım delme kesme vs hiç bir işlem yapmadım.
- Cam kavanozun dibine nohutları koydum salatalıkları içine doldurmaya başladım aralara sarımsak attım.
- En son tuz, şeker, limon tuzu, sirkeyi ekledim kavanoz dolana kadar su ekleyip defne yaprağını koyup ağzını kapattım ve son kez çalkaladım kısa hazır bir turşumuz oldu.