Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kornişon Turşu

Kornişon Turşu

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kornison-tursu.jpg

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 2 adet limon
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • Sarımsak
  • 4 çay bardağı sirke
  • Kaynar su

Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
  2. Limonu da yuvarlak dilim olarak keselim.
  3. 1 er kiloluk her kavanoza biraz sarımsak ( sarımsak arzuya göre azaltılıp artırıla bilir)
  4. Ardından salatalık ve üç dört limon dilimi dizelim. Her 1 kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı sirke üzerine de kaynar su döküp kapağını kapatalım.
  5. Tezgahın üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Turşumuz 10 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,600Mesajlar
29,706Kullanıcılar
serhat10Son üye
Üst Alt