elektronikci
FD Üye
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kornişon salatalık
- 2 adet limon
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- Sarımsak
- 4 çay bardağı sirke
- Kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
- Limonu da yuvarlak dilim olarak keselim.
- 1 er kiloluk her kavanoza biraz sarımsak ( sarımsak arzuya göre azaltılıp artırıla bilir)
- Ardından salatalık ve üç dört limon dilimi dizelim. Her 1 kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı sirke üzerine de kaynar su döküp kapağını kapatalım.
- Tezgahın üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Turşumuz 10 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir.