Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg kornişon salatalık
- 1,5 su bardağı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı limon tuzu
- Hazır su
- Maydanoz
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 kg salatalık 5 kg’lık cam şişeye tam gelmekte.
- Salatalıkları sirkeli suda güzelce yıkayın. Çiçeklerini koparın. Sarımsakları soyun.
- Kavanozun en altına sarımsak sonrasından salatalıkları koyun aralarda sarımsak ekleyin.
- Tamamını yerleştirdikten sonra ayrı bir kapya sirke, tuz, limon tuzunu hazır su ile eritin. Kavanoza ekleyin üstüne maydanoz ile bastırın kapağını kapatın.
- 1 hafta sonra suyunun tadına bakın eksik bir şey varsa tuz, limon tuzu, sirke gibi ekleyin ve kapatın. Ara ara sallayın. 1 ay sonda hazır afiyet olsun.