Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kornişon Turşu

Kornişon Turşu
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kornison-tursu.jpg

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon turşu (küçük boy)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 7-8 diş sarımsak

Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kornişonları bol suyla iyice yıkayalım.
  2. Her iki sap kısımlarından keselim kavanozun en altına biraz sarımsak koyalım.
  3. 1 litrelik kavanoza dik ve sık yerleştirelim yerleştirirken aralarına ve en üstüne yine sarımsak ve tane karabiber defne yaprağı koyalım.
  4. Önce bir çay bardağı sirke dökelim.
  5. Üzerine tuz, şeker ,koyalım.
  6. Fokur fokur kaynayan suyu ağzına kadar dökelim.
  7. Kullanılmamış sıfır kapakları kaynatalım sıcak sıcak hemen kapatalım.
  8. Vakumlanması için ters çevirelim.
  9. Bir gün bekledikten sonra kaldırabilirsiniz, afiyet olsun.
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt